W nadchodzący weekend (1-2 kwietnia) Restauracja Vacanza działająca w Hotelu Diament Vacanza w Siemianowicach Śląskich zaprasza na promocję wiosennego menu. Każdy, kto w tym czasie odwiedzi restaurację, będzie mógł skosztować dań z nowej karty w niecodziennej – bo takiej, jaką sam zaproponuje – cenie. To kolejna restauracja polskiej sieci Hotele Diament, która zachęca do wypróbowania oryginalnej kuchni stosując niekonwencjonalną promocję menu.
Restauracja Vacanza zlokalizowana przy ulicy Olimpijskiej 4 w Siemianowicach Śląskich zaprasza na promocję wiosennej karty menu. Każdy, kto w dniach 1-2 kwietnia odwiedzi progi Vacanzy, będzie mógł zasmakować dań w cenie, jaką zaproponuje wedle własnego uznania. Goście restauracji poproszeni zostaną o wypełnienie krótkiej ankiety, której celem jest zebranie opinii na temat wypróbowanych pozycji nowego menu.
– Promocja „przyjdź, zjedz, oceń i zapłać ile chcesz” jest niezwykle atrakcyjna dla klientów restauracji, a jej powtarzanie gwarantuje, że informacja o niestandardowej akcji docierać będzie do coraz szerszego grona osób. Możliwość swobodnego decydowania o tym, ile zapłacić za danie obniża,
a nawet eliminuje w świadomości klientów obawę, że produkt nie jest wart ustalonej przez lokal ceny, a nam, restauratorom, pozwala dostosować cennik do wymagań i oczekiwań gości. Dla obu stron promocja nie jest „przyjdź, zjedz, oceń i zapłać ile chcesz” typową umową sprzedaży, a przyjazną wymianą informacji, która pokazuje, że postrzeganie wartości i wrażliwość na cenę może się znacznie różnić wśród klientów, z czego można wyciągnąć niezwykle cenne wnioski – mówi Marcin Budniok, Dyrektor Hotelu Diament Vacanza i Restauracji Vacanza w Siemianowicach Śląskich.
System płatności „zapłać ile chcesz”, znany jako „Pay What You Want” (PWYW) zyskuje coraz szersze zastosowanie w rozmaitych dziedzinach działalności gospodarczej, m.in. w placówkach kultury, działalności artystów, aktywnościach organizacji charytatywnych, przy internetowej sprzedaży muzyki i oprogramowania, a także w sieciach restauracyjnych.
W nowym menu Restauracji Vacanza goście znajdą m.in. pierś z kaczki confit z ciapkapustą, udko z gęsi serwowane z grzybowym pęczotto, małże świętego Jakuba z masłem czosnkowym i szynką schwarzwaldzką, pikantną zupę z soczewicą, ciecierzycą i kawałkami kurczaka, czy ciasto szpinakowe
z sorbetem pomarańczowym i sosem owocowym.
Restauracja Vacanza zaprasza gości codziennie, w godzinach od 12:00 do 23:00. Aranżacja wnętrza nawiązująca do śródziemnomorskich klimatów sprzyja degustacji autorskich dań szefa kuchni Tomasza Komina. Przy restauracji znajduje się także Bar Petra i przestronny taras letni z grillem. Lokal może pomieścić do 150 osób.
Rezerwacji stolików w Restauracji Vacanza można dokonać pod numerem telefonu +48 32 606 83 83.