Jabłka ze skórką?

Ikselka Data ostatniej zmiany: 2012-06-15 11:13:37

Jabłka ze skórką?

2012-06-15 00:27:48 - Ikselka

Oczywiście, każdy wie, że pod nią znajduje się najwięcej witamin itp.
Ale nie tylko dlatego!
tiny.pl/hp3s8

--
XL



Re: Jabłka ze skórką?

2012-06-15 07:55:08 - Aicha

W dniu 2012-06-15 00:27, Ikselka pisze:

> Oczywiście, każdy wie, że pod nią znajduje się najwięcej witamin itp.
> Ale nie tylko dlatego!
> tiny.pl/hp3s8

Ameryki nie odkryli.
pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_ursolowy
Nigdy nie sprawdzasz tych swoich rewelacji pod względem merytorycznym?

--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)



Re: Jabłka ze skórką?

2012-06-15 08:13:22 - Bbjk

W dniu 2012-06-15 07:55, Aicha pisze:

> Ameryki nie odkryli.

Jeśli już mowa o zawsze aktualnych mądrościach prababek, to polecam,
jesli ktoś nie wie:

e-pojemnik.pl/pliki/Szko%C5%82a%20i%20nauka/Medycyna/Apteka%20natury%20-%20Jadwiga%20G%C3%B3rnicka.pdf
--
B.





Re: Jabłka ze skórką?

2012-06-15 11:20:57 - Ikselka

Dnia Fri, 15 Jun 2012 08:13:22 +0200, Bbjk napisał(a):

> W dniu 2012-06-15 07:55, Aicha pisze:
>
>> Ameryki nie odkryli.
>
> Jeśli już mowa o zawsze aktualnych mądrościach prababek, to polecam,
> jesli ktoś nie wie:
>
> e-pojemnik.pl/pliki/Szko%C5%82a%20i%20nauka/Medycyna/Apteka%20natury%20-%20Jadwiga%20G%C3%B3rnicka.pdf

Czyli warto zrobić ze skórek jabłkowych domową pektynę w płynie i ją
krótko(!) zawekować w małych porcjach - do picia!
--
XL



Re: Jabłka ze skórką?

2012-06-15 11:28:51 - Bbjk

W dniu 2012-06-15 11:20, Ikselka pisze:

> Czyli warto zrobić ze skórek jabłkowych domową pektynę w płynie i ją
> krótko(!) zawekować w małych porcjach - do picia!

Tę i inne gospodarskie wiadomości przekazywała mi babcia, ocet
jabłkowy i wszelkie wytwory z jabłek robione na surowo działają
zbawiennie na wiele funkcji organizmu, podobno też profilaktycznie.
Myślałam, ze to ogólnie znane...
Do tej pory popijam ocet jabłkowy z miodem (2 łyżeczki octu, jedna
miodu)z wodą mineralną, taką lemoniadkę, jako reminiscencję z
dzieciństwa, zdrowsze to podobno od soku z cytryny.
--
B.



Re: Jabłka ze skórką?

2012-06-15 11:33:51 - Ikselka

Dnia Fri, 15 Jun 2012 11:28:51 +0200, Bbjk napisał(a):

> W dniu 2012-06-15 11:20, Ikselka pisze:
>
>> Czyli warto zrobić ze skórek jabłkowych domową pektynę w płynie i ją
>> krótko(!) zawekować w małych porcjach - do picia!
>
> Tę i inne gospodarskie wiadomości przekazywała mi babcia, ocet
> jabłkowy i wszelkie wytwory z jabłek robione na surowo działają
> zbawiennie na wiele funkcji organizmu, podobno też profilaktycznie.
> Myślałam, ze to ogólnie znane...
> Do tej pory popijam ocet jabłkowy z miodem (2 łyżeczki octu, jedna
> miodu)z wodą mineralną, taką lemoniadkę, jako reminiscencję z
> dzieciństwa, zdrowsze to podobno od soku z cytryny.

O occie jabłkowym i pozostałych sprawach wiem od dawna, natomiast to, co
jest mówione o mleku, że niby takie swietne dla dorosłych, to raczej mit.
--
XL



Re: Jabłka ze skórką?

2012-06-15 11:13:37 - Ikselka

Dnia Fri, 15 Jun 2012 07:55:08 +0200, Aicha napisał(a):

> W dniu 2012-06-15 00:27, Ikselka pisze:
>
>> Oczywiście, każdy wie, że pod nią znajduje się najwięcej witamin itp.
>> Ale nie tylko dlatego!
>> tiny.pl/hp3s8
>
> Ameryki nie odkryli.
> pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_ursolowy
> Nigdy nie sprawdzasz tych swoich rewelacji pod względem merytorycznym?

A co jest nie tak merytorycznie?
--
XL



Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS