Kuwertura dobra?
2012-07-20 01:00:11 - Ikselka
--
XL
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 08:51:05 - Qrczak
>
> Jaka i gdzie?
Lidlowskiej próbowalas?
qr.a
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 10:50:17 - Ikselka
> Dnia dzisiejszego nieboze Ikselka wylazlo do ludzi i marudzi:
>>
>> Jaka i gdzie?
>
> Lidlowskiej próbowalas?
>
Tak, nawet kiedyś ją polecałam, ale chciałabym taka profesjonalną, a nie
wiem, gdzie kupić i jaką.
--
XL
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 09:54:45 - medea
> Jaka i gdzie?
Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
chyba z Wedla), ale ta Bellarom z Lidla albo Wawel dają radę.
Ewa
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 10:53:09 - Ikselka
> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>> Jaka i gdzie?
>
> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś specjalna,
profesjonalna, czy co?
> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
> chyba z Wedla),
Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
> ale ta Bellarom z Lidla albo Wawel dają radę.
Bellarom z Lidla jest super każda - niesteeeeeeeety ;-)
--
XL
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 11:09:10 - Waldemar Krzok
> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>> Jaka i gdzie?
>>
>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>
> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
> specjalna, profesjonalna, czy co?
>
>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>> chyba z Wedla),
>
> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 13:43:47 - medea
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>>
>>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>>> Jaka i gdzie?
>>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
>> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
>> specjalna, profesjonalna, czy co?
>>
>>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>>> chyba z Wedla),
>> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
>> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
> Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?
Chyba jednak ich czekolada znacznie się pogorszyła.
Z polskich czekolad obecnie najlepiej IMO wypadają jeszcze Wawel i
Goplana. Ciekawe, jak długo.
Ewa
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 14:44:29 - Qrczak
> W dniu 2012-07-20 11:09, Waldemar Krzok pisze:
>> Ikselka wrote:
>>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>>>
>>>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>>>> chyba z Wedla),
>>> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
>>> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
>> Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?
>
> Chyba jednak ich czekolada znacznie się pogorszyła.
>
> Z polskich czekolad obecnie najlepiej IMO wypadają jeszcze Wawel i
> Goplana. Ciekawe, jak długo.
A od kiedy to Wedel jest (znów) polski?
qr.a
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 15:28:40 - Ikselka
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>>
>>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>>> Jaka i gdzie?
>>>
>>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>>
>> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
>> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
>> specjalna, profesjonalna, czy co?
>>
>>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>>> chyba z Wedla),
>>
>> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
>> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
>
> Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?
>
Nie.
--
XL
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 12:46:32 - Qrczak
> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>> Jaka i gdzie?
>>
>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>
> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
> specjalna, profesjonalna, czy co?
Oni tam wszystkiego bardziej profesjonalnego używają. Albo żeby ładniej
wyglądało. Albo product placement.
qr.a
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 10:03:54 - Bozena
news:w6qenizk1q9l$.1v8k3eopypdxp.dlg@40tude.net...
| Jaka i gdzie?
W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
szokolada.pl/callebaut-m-2.html
Jest ok.
Bozena.
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 10:58:03 - Ikselka
> W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
> szokolada.pl/callebaut-m-2.html
Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
dozowanie i obróbkę cieplną :-)
--
XL
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 11:39:07 - Bożena
news:1rydz8yxchi52$.480ur62axtq9$.dlg@40tude.net...
|
| Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
| własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
| dozowanie i obróbkę cieplną :-)
Proszę bardzo.
Link pierwszy z brzegu z google, więc nie wiem, co to za sklep, ale w sieci
jest tego sporo, więc bez trudu znajdziesz korzystną cenę.
Bożena.
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 13:42:39 - medea
> Dnia Fri, 20 Jul 2012 10:03:54 +0200, Bozena napisał(a):
>
>> W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
>> szokolada.pl/callebaut-m-2.html
> Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
> własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
> dozowanie i obróbkę cieplną :-)
Te czekolady wyglądają rzeczywiście imponująco, ale ich ceny także. ;)
Ewa
Re: Kuwertura dobra?
2012-07-20 15:19:55 - Bożena
news:jubg7d$s3c$1@news.icm.edu.pl...
|
| Te czekolady wyglądają rzeczywiście imponująco, ale ich ceny także. ;)
|
| Ewa
Wbrew pozorom one wcale nie są droższe - 2,5 kg za 92 zł czyli 3,68 zł za
100 g.
Bożena.