Kuwertura dobra?

Ikselka Data ostatniej zmiany: 2012-07-20 15:19:55

Kuwertura dobra?

2012-07-20 01:00:11 - Ikselka

Jaka i gdzie?
--
XL



Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 08:51:05 - Qrczak

Dnia dzisiejszego nieboze Ikselka wylazlo do ludzi i marudzi:
>
> Jaka i gdzie?

Lidlowskiej próbowalas?

qr.a




Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 10:50:17 - Ikselka

Dnia Fri, 20 Jul 2012 08:51:05 +0200, Qrczak napisał(a):

> Dnia dzisiejszego nieboze Ikselka wylazlo do ludzi i marudzi:
>>
>> Jaka i gdzie?
>
> Lidlowskiej próbowalas?
>

Tak, nawet kiedyś ją polecałam, ale chciałabym taka profesjonalną, a nie
wiem, gdzie kupić i jaką.


--
XL



Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 09:54:45 - medea

W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
> Jaka i gdzie?

Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.

Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
chyba z Wedla), ale ta Bellarom z Lidla albo Wawel dają radę.

Ewa



Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 10:53:09 - Ikselka

Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):

> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>> Jaka i gdzie?
>
> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.

Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś specjalna,
profesjonalna, czy co?

> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
> chyba z Wedla),

Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.

> ale ta Bellarom z Lidla albo Wawel dają radę.


Bellarom z Lidla jest super każda - niesteeeeeeeety ;-)
--
XL



Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 11:09:10 - Waldemar Krzok

Ikselka wrote:

> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>> Jaka i gdzie?
>>
>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>
> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
> specjalna, profesjonalna, czy co?
>
>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>> chyba z Wedla),
>
> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.

Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?

Waldek


--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.



Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 13:43:47 - medea

W dniu 2012-07-20 11:09, Waldemar Krzok pisze:
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>>
>>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>>> Jaka i gdzie?
>>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
>> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
>> specjalna, profesjonalna, czy co?
>>
>>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>>> chyba z Wedla),
>> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
>> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
> Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?

Chyba jednak ich czekolada znacznie się pogorszyła.

Z polskich czekolad obecnie najlepiej IMO wypadają jeszcze Wawel i
Goplana. Ciekawe, jak długo.

Ewa




Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 14:44:29 - Qrczak

Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-07-20 11:09, Waldemar Krzok pisze:
>> Ikselka wrote:
>>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>>>
>>>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>>>> chyba z Wedla),
>>> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
>>> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
>> Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?
>
> Chyba jednak ich czekolada znacznie się pogorszyła.
>
> Z polskich czekolad obecnie najlepiej IMO wypadają jeszcze Wawel i
> Goplana. Ciekawe, jak długo.

A od kiedy to Wedel jest (znów) polski?

qr.a




Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 15:28:40 - Ikselka

Dnia Fri, 20 Jul 2012 11:09:10 +0200, Waldemar Krzok napisał(a):

> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>>
>>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>>> Jaka i gdzie?
>>>
>>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>>
>> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
>> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
>> specjalna, profesjonalna, czy co?
>>
>>> Ja używam po prostu czekolady. Nie każda się nadaje (najgorsza jest
>>> chyba z Wedla),
>>
>> Oj tak, wedlowska czekolada jest dla mnie niejadalna, nie wiem, co oni
>> porobili z tymi swoimi recepturami - za socjalizmu były ok.
>
> Może ci się smak zmienił na kapitalistyczny?
>

Nie.


--
XL



Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 12:46:32 - Qrczak

Dnia dzisiejszego niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> Dnia Fri, 20 Jul 2012 09:54:45 +0200, medea napisał(a):
>> W dniu 2012-07-20 01:00, Ikselka pisze:
>>> Jaka i gdzie?
>>
>> Sama kiedyś polecałaś tę z Lidla.
>
> Owszem, jest bardzo dobra, ale w programach kulinarnych widzę, ze używają
> jakiejś innje, ciekawi mnie, jakiej - wydaje mi się, ze to jakaś
> specjalna, profesjonalna, czy co?

Oni tam wszystkiego bardziej profesjonalnego używają. Albo żeby ładniej
wyglądało. Albo product placement.

qr.a




Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 10:03:54 - Bozena

Ikselka wrote in message
news:w6qenizk1q9l$.1v8k3eopypdxp.dlg@40tude.net...
| Jaka i gdzie?


W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
szokolada.pl/callebaut-m-2.html
Jest ok.

Bozena.




Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 10:58:03 - Ikselka

Dnia Fri, 20 Jul 2012 10:03:54 +0200, Bozena napisał(a):

> W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
> szokolada.pl/callebaut-m-2.html

Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
dozowanie i obróbkę cieplną :-)
--
XL



Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 11:39:07 - Bożena

Ikselka wrote in message
news:1rydz8yxchi52$.480ur62axtq9$.dlg@40tude.net...
|
| Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
| własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
| dozowanie i obróbkę cieplną :-)

Proszę bardzo.
Link pierwszy z brzegu z google, więc nie wiem, co to za sklep, ale w sieci
jest tego sporo, więc bez trudu znajdziesz korzystną cenę.

Bożena.




Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 13:42:39 - medea

W dniu 2012-07-20 10:58, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 20 Jul 2012 10:03:54 +0200, Bozena napisał(a):
>
>> W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
>> szokolada.pl/callebaut-m-2.html
> Belgijska czekolada każda jest super! Dziękuję Ci bardzo za ten link,
> własnie o to mi chodziło! - spore ilosci i w granulkach ułatwiających
> dozowanie i obróbkę cieplną :-)

Te czekolady wyglądają rzeczywiście imponująco, ale ich ceny także. ;)

Ewa



Re: Kuwertura dobra?

2012-07-20 15:19:55 - Bożena

medea wrote in message
news:jubg7d$s3c$1@news.icm.edu.pl...
|
| Te czekolady wyglądają rzeczywiście imponująco, ale ich ceny także. ;)
|
| Ewa

Wbrew pozorom one wcale nie są droższe - 2,5 kg za 92 zł czyli 3,68 zł za
100 g.

Bożena.




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS