Ukazuje się książka o kuchni 'Na Wspólnej'
Z okazji emisji tysięcznego odcinka "Na Wspólnej" ukazuje siępoświęcona mu książka. Elżbieta Bogusławska-Przybysz prezentuje wniej kulinarne upodobania bohaterów serialu i grających ichaktorów.
"Kuchnia na Wspólnej" przedstawia serial i jego bohaterów zperspektywy jedzenia i związanych z nim zwyczajów. Autorka ElżbietaBogusławska-Przybysz zagląda w książce do kuchni serialowych rodzinoraz tytułowego baru. Dzięki temu czytelnicy mogą się dowiedziećm.in., z czego Włodek Zięba przygotowuje drinki oraz na czym polegasekret wspaniałych wypieków jego żony.
Opowieść o preferencjach kulinarnych bohaterów serialuuzupełniają w "Kuchni na Wspólnej" wywiady z odgrywającymi ichaktorami: Bożeną Dykiel, Anną Korcz, Ewą Gawryluk, GrażynąWolszczak, Joasią Jabłczyńską, Anną Guzik, Renatą Dancewicz,Mieczysławem Hryniewiczem, Tomaszem Schimscheinerem, WaldemaremObłozy i Robertem Kudelskiem. Opowiadają oni zarówno o smakołykachpowstających na planie, kulisach kręcenia scen kulinarnych, jak i oswoich zdolnościach i ulubionych daniach.
Książka Elżbiety Bogusławskiej-Przybysz ukazuje się z okazjijubileuszowego, tysięcznego odcinka "Na Wspólnej" , który TVNemituje we wtorek 9 września.
Dołącz do dyskusji: Ukazuje się książka o kuchni 'Na Wspólnej'